Stuur een mailtje naar; Toekomst Malden Noordoost

   2022                      AGENDA                                   Toekomst Malden Noordoost

11

4

 Werkgroep Communicatie

12

4

Werkgroep Groen en Biodiversiteit

19

5

Duurzaamheidscafé Malden

2

6

Werkgroep Energiezuinig Wonen

Duurzaamheidscafé Malden: 19 mei 2022!

Het eerste Duurzaamheidscafé van Malden Noordoost gaat er komen dit voorjaar! En wel op de avond van donderdag 19 mei 2022.

We werken nog aan het programma. Maar wil je meer weten over de plannen van onze werkgroepen Energiezuinig Wonen en Groen en Biodiversiteit? Geïnspireerd raken door energieke sprekers, meedoen met acties in de wijk? Reserveer dan de avond van 19 mei alvast!

In de volgende nieuwsbrief komen we met meer informatie over deze avond.

Aanmelden voor de nieuwsbrief kan op info@toekomstmaldennoordoost.nl

Wil je al eerder antwoord op een vraag, mail die dan naar info@toekomstmaldennoordoost.nl.

Nieuwe Modelwoning

Ook in andere wijken van Malden wordt gewerkt aan energiebesparende maatregelen. Soms al jaren… Kijk bijvoorbeeld eens bij De Toom op nummer 40. De laatste aanpassing daar was de plaatsing van een elektrische speksteenkachel: een duurzame bijverwarming in plaats van een open haard.De Schoren 59 : zo kan het ook!

Met de eigenaar van De Schoren 59 in de Molenwijk heeft de werkgroep Energiezuinig Wonen op een rij gezet wat aan zijn huis gedaan is aan isolatie. Werkgroeplid Frans Cremers: 'Het totaalplaatje is nog niet bekend, maar het is zó belangrijk om te laten zien wat er achter deze dakconstructie zit. Dat laten we graag nu al weten!'

Voor meer informatie mail Frans.cremers@radboudumc.nl


Weer een nieuwe modelwoning!

De werkgroep Energiezuinig Wonen heeft weer van een woning opgeschreven hoe de staat ervan was vóór en ná energiebesparende en/of energieopwekkende maatregelen. Ook is aangegeven wat de opbrengst is. Nu gaat het om een woning aan De Vang. Klik hier om te zien wat het heeft opgeleverd*. Natuurlijk moet daarvan nog wel de investering terugverdiend worden. Maar het loont alle moeite, zeker nu de gastarieven zo gestegen zijn!

* Gerekend is met een gastarief van ca. 60 eurocent per m³ en een stroomtarief van 23 eurocent per kWh (gemiddelde tarieven per 1 juli 2021. De vaste componenten voor gas en elektriciteit zijn niet meegenomen).